Niet gecategoriseerd

Quick guide. Hoe oogst en bewaar ik mijn Cannabis planten

Cannabis zaden oogsten en bewaren

Het bewaren en opslaan van cannabis zaden vereist enkele zorgvuldige stappen om hun levensvatbaarheid en kiemkracht te behouden. Hier zijn gedetailleerde antwoorden op al je vragen:

Hoe bewaar ik mijn cannabis zaden?

 1. Koel en donker bewaren: Cannabis zaden moeten op een koele en donkere plaats worden bewaard. Een temperatuur tussen 5-7°C (bijvoorbeeld in de koelkast) is ideaal.
 2. Droog houden: Het is cruciaal dat de zaden droog blijven om schimmelvorming en rot te voorkomen.
 3. Luchtdichte verpakking: Bewaar de zaden in een luchtdichte verpakking, zoals een glazen pot of een afgesloten plastic zak, om ze te beschermen tegen vocht en lucht.

Hoe sla ik ze op?

 • Vochtigheidsabsorbeerder: Voeg een silicagel-pakketje of een rijstkorrel toe aan de container om overtollig vocht te absorberen.
 • Labeling: Label de verpakking met de datum van opslag en het type zaad, zodat je de houdbaarheid kunt bijhouden.

Hoe oogst ik ze?

 1. Plant voltooien: Laat de cannabisplant volledig bloeien en wachten tot de zaden rijp zijn.
 2. Zaden scheiden: Verwijder de zaden voorzichtig van de gedroogde toppen van de plant.
 3. Schoonmaken: Verwijder alle plantenmateriaal van de zaden en laat ze volledig drogen voor opslag.

Leven mijn cannabis zaden?

Ja, Cannabis zaden zijn levende organismes. Er wordt vaak aangeraden om de drijftest toe te passen om te kijken of ze levensvatbaar zijn. Dit werkt echter vaak niet. Er is een kans dat de drijvende zaden ook nog kunnen ontkiemen.

Wat moet ik doen als mijn zaden vochtig worden?

 • Droog ze onmiddellijk: Plaats de zaden op een papieren handdoek en laat ze enkele dagen drogen op een warme, droge plek.
 • Inspecteer op schimmel: Controleer de zaden op tekenen van schimmel. Als ze besmet zijn, is het beter om ze weg te gooien om verdere besmetting te voorkomen.

Hoelang zijn ze houdbaar?

 • Optimale omstandigheden: Bij juiste opslag (koel, donker en droog), kunnen cannabis zaden hun kiemkracht 2 tot 5 jaar behouden.
 • Verlies van kiemkracht: Na verloop van tijd neemt de kiemkracht af. Elk jaar verlies je een deel van de kiemkracht, zelfs bij optimale opslag.

Kan ik ze gekoeld bewaren?

Ja, het bewaren van cannabis zaden in de koelkast is een uitstekende manier om hun levensduur te verlengen. Zorg ervoor dat de zaden goed verpakt zijn in een luchtdichte container om vocht en temperatuurwisselingen te voorkomen.

Samenvattend, voor het optimaal bewaren van cannabis zaden is het essentieel om ze koel, droog en in het donker te houden. Door deze stappen te volgen, kun je de levensduur en de kiemkracht van je zaden aanzienlijk verlengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *