Niet gecategoriseerd

GG4, Gorilla Glue Cannabis. Een korte geschiedenis

De Oorsprong van de Gorilla Glue Cannabis Strain

De Gorilla Glue #4 (ook bekend als GG4) is een van de meest bekende en krachtige cannabis strains in de wereld. Deze hybride strain staat bekend om zijn hoge THC-gehalte en uitzonderlijke harsproductie. Het verhaal achter de creatie van GG4 is zowel fascinerend als toevallig. Hier is een uitgebreide kijk op de oorsprong, de eerste kwekers, en hoe het allemaal is gegaan.

Creators: Joesy Whales en Lone Watie

 1. Oorsprong van de Strain:
  • Accidentele Kruising: De geboorte van Gorilla Glue #4 is het resultaat van een toevallige kruising. Joesy Whales, een kweker uit Nevada, had een Chem’s Sister plant die per ongeluk werd bestoven door een Sour Dubb plant. De zaden die hieruit voortkwamen, werden gegeven aan zijn vriend en mede-kweker Lone Watie.
  • Eerste Ontdekking: Lone Watie plantte deze zaden en ontdekte al snel dat een van de resulterende planten een ongewoon hoge harsproductie en krachtige effecten had. Deze plant zou later bekend worden als Gorilla Glue #4.
 2. Naamgeving:
  • De naam “Gorilla Glue” werd geïnspireerd door de extreme kleverigheid van de toppen, vergelijkbaar met de populaire lijm van het merk Gorilla Glue. De harsproductie was zo hoog dat het de scharen van de kwekers vaak vastplakte tijdens het trimmen.

Ontwikkeling en Opkomst

 1. Eerste Kweken:
  • De eerste officiële kweek van Gorilla Glue #4 vond plaats in 2013. Toen de strain eenmaal in omloop was, verspreidde het nieuws over zijn uitzonderlijke potentie en unieke eigenschappen zich snel in de cannabisgemeenschap.
 2. Onderscheidingen en Populariteit:
  • In 2014 won Gorilla Glue #4 verschillende prijzen, waaronder de prestigieuze High Times Cannabis Cup in zowel Los Angeles als Michigan. Deze prijzen bevestigden de status van GG4 als een topkeuze onder cannabisliefhebbers en kwekers.

Genetische Samenstelling

 1. Genetische Achtergrond:
  • Chem’s Sister: Draagt bij aan de cerebrale, euforische effecten van GG4.
  • Sour Dubb: Voegt een zure, aardse smaak toe aan het profiel.
  • Chocolate Diesel: Brengt een vleugje chocolade en diesel in het aroma en versterkt de algehele potentie van de strain.
 2. Kenmerken:
  • Effecten: Gorilla Glue #4 is beroemd om zijn krachtige en langdurige effecten. Het biedt een intense euforie die overgaat in diepe ontspanning, waardoor het populair is bij mensen die verlichting zoeken van stress, pijn en depressie.
  • Aroma en Smaak: De strain heeft een sterk, aards aroma met ondertonen van diesel en chocolade. Het smaakprofiel is complex, met een mix van aardse, zure en zoete noten.

Groei en Kweek

 1. Kweekkenmerken:
  • Makkelijk te Kweken: GG4 is relatief gemakkelijk te kweken, wat het aantrekkelijk maakt voor zowel beginnende als ervaren kwekers. Het gedijt goed in verschillende kweekomstandigheden, waaronder binnen, buiten en in kassen.
  • Plantstructuur: De planten zijn meestal middelgroot tot hoog en produceren dichte, kleverige toppen bedekt met trichomen.
 2. Ideale Klimaat:
  • Binnenkweek: GG4 groeit goed binnenshuis onder gecontroleerde omstandigheden. Het profiteert van een stabiele omgeving met temperaturen tussen 20-27°C en een matige luchtvochtigheid.
  • Buitenkweek: Buiten heeft GG4 de voorkeur voor een warm en zonnig klimaat, vergelijkbaar met het Middellandse Zeegebied. De oogsttijd is meestal begin oktober in het noordelijk halfrond.
 3. Opbrengst en Oogst:
  • Opbrengst: GG4 produceert royale opbrengsten. Binnen kan het ongeveer 500 gram per vierkante meter opleveren, terwijl het buiten tot wel 600 gram per plant kan produceren.
  • Bloeitijd: De bloeitijd is meestal 8-9 weken voor binnenteelt.
 4. Uitdagingen:
  • Ondersteuning Nodig: Vanwege de zware, harsrijke toppen hebben de planten vaak ondersteuning nodig om te voorkomen dat de takken breken.
  • Schimmel en Mildegevoeligheid: Kwekers moeten alert zijn op schimmel en meeldauw, vooral in omstandigheden met hoge luchtvochtigheid.

Culturele Impact en Juridische Kwesties

 • Invloed op de Industrie: Gorilla Glue #4 heeft een aanzienlijke invloed gehad op de cannabisindustrie. Het is de basis geworden voor veel nieuwe hybride strains en wordt vaak als maatstaf gebruikt voor potentie en kwaliteit.
 • Merkproblemen: GG Strains LLC had uiteindelijk te maken met merkproblemen met de Gorilla Glue lijmfabrikant. Dit leidde in 2017 tot een schikking waarbij ze de strain moesten hernoemen naar GG4 om verwarring met de lijm te voorkomen.

Samenvatting

Gorilla Glue #4 is een krachtige, goed uitgebalanceerde hybride cannabis strain met een fascinerende oorsprong. Dankzij de serendipiteit van zijn creatie en de zorgvuldige kweek door Joesy Whales en Lone Watie, is GG4 uitgegroeid tot een icoon binnen de cannabisgemeenschap. Zijn sterke effecten, unieke aroma en gebruiksgemak maken het een favoriet onder zowel gebruikers als kwekers.

Bronnen

 • GG Strains: De officiële bron voor informatie over GG4 en zijn geschiedenis.
 • High Times: Artikelen en prijzen gerelateerd aan GG4, die de impact van de strain op de cannabisgemeenschap belichten.
 • Leafly: Gedetailleerde strain-informatie, inclusief gebruikersrecensies en kweektips.
 • Seed Banks en Kwekersforums: Praktisch advies en kweekervaringen van de cannabisgemeenschap.

Deze bronnen bieden een diepgaand inzicht in de geschiedenis, kenmerken en kweekpraktijken van de Gorilla Glue #4 cannabis strain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *